Nerezová ocel

Pojem nerezová ocel označuje legovanou ocel s vysokou odolností vůči chemické i elektromechanické korozi.

Rozdíl mezi nerezovou ocelí AISI 304 (1.4301) a AISI 316 (1.4404)

AISI 304 – americké označení standardní oceli

Nerezová ocel 304 je nejvíce používanou ocelí na trhu, hovorově se jí říká „potravinářská“.

  • Mezi její přední vlastnosti patří například: odolnost vůči korozi, dobrá svařitelnost, velmi dobře se leští, dobrá tvárnost při ohýbání a ohraňování, nemagnetičnost.
  • Odolá vysokým teplotám až do 350 °C.
  • Protože je lehce omyvatelná a na povrchu se nedrží bakterie a řasy, je velice hygienická.
  • To je jedním z hlavních důvodů, proč je užívána v potravinářském, chemickém, kosmetickém, farmaceutickém, mlékárenském a pivovarnickém průmyslu.
  • Výrobky z nerezové oceli 304 najdete také ve zdravotnických zařízeních, automobilovém průmyslu a také ve většině domácností ve formě kuchyňských spotřebičů.

 

Nerezová ocel 316 je vysoce odolná proti silným organickým i anorganickým kyselinám.

  • Kromě chromu a niklu jako ocel 304 obsahuje také molybden.
  • Díky velmi nízkému obsahu uhlíku je velmi dobře svařitelná a ohybatelná.
  • Nejvíce se používá v chemickém průmyslu, v bazénech a jejich okolí a také ve většině zařízení, která jsou ve styku s mořskou vodou.

 

 


Miroslav Starý
Sales Manager

 +420 463 035 466
info@profinox.cz


Potřebujete poradit? Napište nám.