Nerezová ocel

Pojem nerezová ocel označuje legovanou ocel s vysokou odolností vůči chemické i elektromechanické korozi.

Rozdíl mezi nerezovou ocelí AISI 304 (1.4301) a AISI 316 (1.4404)

AISI 304 – americké označení standardní oceli

Nerezová ocel 304 je nejvíce používanou ocelí na trhu, hovorově se jí říká „potravinářská“.

  • Mezi její přední vlastnosti patří například: odolnost vůči korozi, dobrá svařitelnost, velmi dobře se leští, dobrá tvárnost při ohýbání a ohraňování, nemagnetičnost.
  • Odolá vysokým teplotám až do 350 °C.
  • Protože je lehce omyvatelná a na povrchu se nedrží bakterie a řasy, je velice hygienická.
  • To je jedním z hlavních důvodů, proč je užívána v potravinářském, chemickém, kosmetickém, farmaceutickém, mlékárenském a pivovarnickém průmyslu.
  • Výrobky z nerezové oceli 304 najdete také ve zdravotnických zařízeních, automobilovém průmyslu a také ve většině domácností ve formě kuchyňských spotřebičů.

 

Nerezová ocel 316 je vysoce odolná proti silným organickým i anorganickým kyselinám.

  • Kromě chromu a niklu jako ocel 304 obsahuje také molybden.
  • Díky velmi nízkému obsahu uhlíku je velmi dobře svařitelná a ohybatelná.
  • Nejvíce se používá v chemickém průmyslu, v bazénech a jejich okolí a také ve většině zařízení, která jsou ve styku s mořskou vodou.

 

 


Miroslav Starý
Sales Manager

 +420 463 035 466
info@profinox.cz


Potřebujete poradit? Napište nám.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení